Hangar.no
Foto: SunClass Airlines

SunClass sier opp 170 kabinansatte

Flyselskapet SunClass Airlines, tidligere Thomas Cook Scandinavia, har valgt å sende ut oppsigelse av arbeidsforholdet til 170 kabinansatte.

Oppsigelsen vil tre i kraft fra 20. august, og gjelder alle kabinansatte i Sverige. Det er investor Petter Stordalen som er eier av flyselskapet.

SunClass Airlines operer for moderselskapet Ving reiser i det skandinaviske markedet. I følge den svenske avisen Expressen er årsaken til oppsigelsen at de ansatte i Sverige ikke har villet gå med på en lønnsreduksjon, tilsvarende det de kabinansatte i Norge har sagt ja til.

Forhandlingene mellom ledelsen og fagforeningen til de ansatte i Sverige førte ikke frem, dermed valgte selskapet nå oppsigelser som en siste utvei for å ivareta krav om reduksjon av lønninger heter det.

I følge Expressen skal samme typen forhandlinger innledes med danske kabinansatte, hvor avisen oppgir at rundt 200 i Danmark risikerer å bli sagt opp.

Andre nyheter

Wizz Air lanserer nye ruter fra Oslo i mai

Redaksjonen

Danmark innfører forbud mot flyvninger fra Dubai i fem døgn

Redaksjonen

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer