Hangar.no

Svakere for Norwegian i juni

Det ble en noe svakere juni i år for flyselskapet Norwegian, kabinfaktoren endte på 77 prosent mens den i samme periode i 2011 lå på 81 prosent.

Fra juni 2010 til juni 2011 hadde selskapet en økning på 19 prosent i samme måned, mens økningen til juni 2012 bare var på 9 prosent.

Trafikkveksten i 2011 var på 25 prosent mens for juni i år ble det en økning på 15 prosent.

– Vi er fornøyd med at flere velger å reise med Norwegian, men vekterstreiken ved Avinors flyplasser i Norge og all usikkerheten den førte med seg rammet våre passasjerer hardt denne måneden. Det var også ventet at vi ville se dette igjen i trafikktallene for juni. Flyene gikk tilnærmet som normalt, men vi fikk et merkbart bortfall av passasjerer, både forretningstrafikk og feriereisende, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

For Norwegian så holdt punktligheten seg på samme nivå i år som i fjor med 99,6 prosent av de planlagte flyvningen som gikk, en prosent ned fra året før. En liten forbedring ble det på punktlighet i forhold til avgangstiden på norske ruter , 90,0 prosent i 2011, mot 90,7 prosent i år.

 

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Redaksjonen

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer