Foto: Hans Olav Nyborg

Widerøe fraktet 303.000 passasjerer i oktober. For selskapet er dette er en økning på 2 % fra samme måned i 2021.

Selv med den økningen er dette lavere enn det flyselskapet hadde planlagt og dette gir utslag i fyllingsgraden. Høye drivstoffpriser, lav kronekurs, generell økt inflasjon og økte rentekostnader gjør at Widerøe fortsatt forventer et tøft marked gjennom vinteren.

– Oktober ble noe svakere enn planlagt. Markedet preges av mangel på forutsigbarhet, selv om bookingmønsteret begynner å nærme seg en normalsituasjon. Denne vinteren kommer til å bli krevende, og vi har tatt de grepene som er nødvendig for å møte dette, sier konsernsjef i Widerøe Stein Nilsen.

Drivstoffprisen og den svake kronen gir store kostandsutfordringer og er krevende for bransjen. Widerøe har sikret 60 % av drivstofforbruket de neste 12 månedene. Flyveselskapet har redusert produksjonen gjennom de mest krevende vintermånedene for å møte en forventet redusert etterspørsel gjennom vinteren.

– Vi forventer en bedring frem mot sommeren og sommerprogrammet vil reflektere dette, avslutter Nilsen.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleMå kutte – 39 ansatte må gå
Next article Ønsker seg rute til Bergen