Svakere resultat for Avinor i fjor

Reduserte inntekter på grunn av endret reisemønster førte til svakere resultat for Avinor i 2023 sammenlignet med året før.

– Det er langt færre forretningsreisende enn før og nordmenns reiseaktivitet innenlands har flatet ut. Lavere trafikkvolum, manglende justeringer av luftfartsavgiftene, samt reduserte inntekter per passasjer – mye grunnet redusert tax-free-kvote – utfordrer Avinormodellen, sier konsernsjef Abraham Foss i en pressemelding.

Avinors resultat for 2023 viser at fjoråret ble noe svakere enn 2022. Resultatet etter skatt endte på 304 millioner kroner, sammenlignet med 427 millioner kroner i 2022.

Konsernet avsluttet fjoråret med 11.514 millioner kroner i omsetning – en økning på 1096 millioner sammenlignet med året før.

Totalt reiste 49 millioner passasjerer over Avinors lufthavner i løpet av fjoråret. Det er en økning på 9,6 prosent sammenlignet med i 2022, men trafikkutviklingen er fremdeles lavere enn det som var ventet like etter pandemien.

Avinors anslår fortsatt at trafikken først returnerer til før-pandeminivå i 2027 eller 2028.

– Avinor har inntekter som endrer seg i forhold til antall passasjerer, og det er inntektsdelen av vår operasjon som er mest utfordrende, sier Foss.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelOpplever stor interesse for ukjent destinasjon-stunt
Neste artikkelMarginal endring for Oslo lufthavn i januar