-1.8 C
Oslo
18/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Svensk flyselskap ber om konkursbeskyttelse

Det svenske flyselskapet BRA ber nå om konkursbeskyttelse. I en pressemelding skriver selskapet at billettsalget har sunket med enorm hastighet, og flytrafikken er nede på et minimum.

Nå har selskapet søkt om omstrukturering av selskaper som en konsekvens av koronakrisen, melder SVT.

– Etter nøye overveielse, velger selskapets styre å søke om gjenoppbygging og fryse virksomheten fullstendig. Dette vil gi oss rom til å utvikle en langsiktig bærekraftig forretningsplan. Jeg beklager dypt hvordan dette påvirker ansatte og kunder, sier Geir Stormorken, som er administrerende direktør i flyselskapet BRA, i pressemeldingen.

Det er Per G. Braathen som eier flyselskapet. BRA fly innenriks i Sverige og etter at de fleste fly er satt på bakken er det rundt 10.000 flybilletter som kanselleres.

Alle de 600 ansatte er informert om situasjonen og vil få oppsigelsesvarsel i løpet av dagen, melder DN.

Selskapet har i forrige uke meddelt at alle flyene vil bli stående på bakken til 31. mai.

Konkursbeskyttelsen sikrer at selskapet slipper å betale ut gjeld inntil en akkord er inngått. Når dette skjer er foreløpig uklart, men selskapet håper å kunne starte opp driften igjen etter sommeren, skriver E24.

Andre nyheter

Slik skal selskapet Flyr dekorere sine fly

Redaksjonen

Vurderer krisehjelp til Norwegian

Redaksjonen

Aviator Airport Alliance med oppsigelser på norske flyplasser

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer