Det svenske flyselskapet BRA ber nå om konkursbeskyttelse. I en pressemelding skriver selskapet at billettsalget har sunket med enorm hastighet, og flytrafikken er nede på et minimum.

Nå har selskapet søkt om omstrukturering av selskaper som en konsekvens av koronakrisen, melder SVT.

– Etter nøye overveielse, velger selskapets styre å søke om gjenoppbygging og fryse virksomheten fullstendig. Dette vil gi oss rom til å utvikle en langsiktig bærekraftig forretningsplan. Jeg beklager dypt hvordan dette påvirker ansatte og kunder, sier Geir Stormorken, som er administrerende direktør i flyselskapet BRA, i pressemeldingen.

Det er Per G. Braathen som eier flyselskapet. BRA fly innenriks i Sverige og etter at de fleste fly er satt på bakken er det rundt 10.000 flybilletter som kanselleres.

Alle de 600 ansatte er informert om situasjonen og vil få oppsigelsesvarsel i løpet av dagen, melder DN.

Selskapet har i forrige uke meddelt at alle flyene vil bli stående på bakken til 31. mai.

Konkursbeskyttelsen sikrer at selskapet slipper å betale ut gjeld inntil en akkord er inngått. Når dette skjer er foreløpig uklart, men selskapet håper å kunne starte opp driften igjen etter sommeren, skriver E24.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleHelikopterulykke i Sandnes
Next articleBritish Airways parkerer halve A380-flåten i Frankrike