Hangar.no
Sverige

Svensk fraktselskap får første 737-800F nå i mars

Det svenske fraktselskapet West Atlantic vil motta sin første Boeing 737-800BCF nå i mars, en fraktutgave av flytypen som er populær som passasjerutgave hos en lang rekke flyselskap.

I utgangspunktet skulle det svenske selskapet ha mottatt første fly i 2017, men det har vært forsinkelser fra leasingselskapet GECAS og Boeing som bygger om flyene. Første flyet er 32740, bygget i 2004 og operert av blant annet Ryan International og Travel Service i produksjon som passasjerutgave.

Det var i juni 2017 at selskapet annonserte at det skal leases fire Boeing 737-800BCF, de fire flyene er passasjerfly som bygges om. Det er Boeings eget mekaniske verksted i Shanghai som bygger om flyene, det er også her det har tatt lengre tid enn først antatt å få de ferdig. Det første flyet er ferdig ombygd i Shanghai og er fløyet til Boeing i Seattle for siste finpussen.

Boeing 737-800BCF flyene skal ikke bare bygges om til å kunne huse frakt, men får også helt nye motorer av typen CFM56-7B. Flyene får 12 plasser til paller som kan lagres under flyvning. Totalt kan hvert fly ta 23.9 tonn med frakt.

Mens første fly kommer på plass nå i mars måned, skal neste fly være levert innen august og det tredje i november.

Selskapet har også nylig mottatt en Boeing 737-400 i fraktversjon og opererer nå åtte slike fly for fraktgiganten DHL.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Nordica startet innenriks i Sverige

Svensk flyselskap utsetter leveransen av Airbus A220

SAS i rute med trådløst nett i flyene