15.6 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Foto: Swedavia

Svenske storbedrifter kutter ut fly som transportmiddel for ansatte

Stadig flere svenske storbedrifter velger å kutte ut flyvninger som en transportmulighet for sine ansatte. Store svenske bedrifter har blitt bitt av miljøkampen bak ordet flyskam.

Nyhetsbyrået Bloomberg har erfart etter en egen undersøkelse at 21 av 29 spurte bedrifter sier de skifter fokus fra flyvning til andre typer transportmiddel som tog. Mobilselskapet Telia i Sverige har bestemt at alle ansatte som skal ut å reise må droppe fly dersom distansen er opptil 500 kilometer. Hvilket betyr at mellom Stockholm og Göteborg må de ansatte ta toget.

Banken Nordea har bestemt at alle ansatte i størst mulig grad skal forholde seg til videokonferanser eller telefonmøter når dette er mulig. Selve reisevirksomheten i selskapet er redusert med 21 prosent side 2017.

Atlas Copo har bestemt at alle ansatte skal ta toget dersom det ikke er en stor forskjell i reisetiden som gjør det helt nødvendig å ta fly.

Flere og flere svenske bedrifter følger etter i følge Bloomberg.

Flyselskapet SAS på sin side sier de ikke merker noe forskjell på at bedriftene i Sverige velger andre former for transportmiddel.

Andre nyheter

Skal kvitte seg med flere Dreamlinere

Hans Olav Nyborg

Berlin Schönefeld bytter navn

Hans Olav Nyborg

Nå kan du få cashpoint når du handler kryptovaluta

Jan-Kåre Folstad

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer