Svenske storbedrifter kutter ut fly som transportmiddel for ansatte

Foto: Swedavia

Stadig flere svenske storbedrifter velger å kutte ut flyvninger som en transportmulighet for sine ansatte. Store svenske bedrifter har blitt bitt av miljøkampen bak ordet flyskam.

Nyhetsbyrået Bloomberg har erfart etter en egen undersøkelse at 21 av 29 spurte bedrifter sier de skifter fokus fra flyvning til andre typer transportmiddel som tog. Mobilselskapet Telia i Sverige har bestemt at alle ansatte som skal ut å reise må droppe fly dersom distansen er opptil 500 kilometer. Hvilket betyr at mellom Stockholm og Göteborg må de ansatte ta toget.

Banken Nordea har bestemt at alle ansatte i størst mulig grad skal forholde seg til videokonferanser eller telefonmøter når dette er mulig. Selve reisevirksomheten i selskapet er redusert med 21 prosent side 2017.

Atlas Copo har bestemt at alle ansatte skal ta toget dersom det ikke er en stor forskjell i reisetiden som gjør det helt nødvendig å ta fly.

Flere og flere svenske bedrifter følger etter i følge Bloomberg.

Flyselskapet SAS på sin side sier de ikke merker noe forskjell på at bedriftene i Sverige velger andre former for transportmiddel.

ANNONSE
Forrige artikkelAdria kansellerer på grunn av finansielle problemer
Neste artikkelBestiller ny Airbus A320neo