-8.3 C
Oslo
17/01/21
Hangar.no
Foto: Swedavia

Sverige: Flytrafikken redusert ytterligere i august

Flytrafikken over svenske flyplasser fortsetter å falle nedover. I august måned var det en nedgang i innenrikstrafikken på hele 10 prosent i forhold til samme måned i 2018.

I august reiste knappe 978.000 personer med fly i Sverige mellom svenske byer. Det er det laveste tallet på flere tiår. Det er Stockholm Bromma som ser en av de største nedgangene med alene syv prosent fall i august. På utenriks ble det fra denne flyplassen en økning på ni prosent.

Totalt for alle de regionale flyplassen i Sverige som driftes av Swedavia var det i august nedgang både på innenriks- og internasjonale ruter. Utenriks var nedgangen tilsammen på tre prosent, mens innenriks var det ned åtte prosent i august.

For Stockholm Arlanda ble det totalt 2.740.000 reisende som er en nedgang på fire prosent i forhold til samme måned i fjor. Utenriks reiste 2,100.000 millioner passasjerer, en nedgang på to prosent, mens innenriks fra Arlanda ga en nedgang på 11 prosent totalt.

Gøteborg Landvetter hadde en nedgang på innenriks tilsvarende 15 prosent i august måned.

Flere regionale flyplasser har bedt om møter med Swedavia fordi flytrafikken faller kraftig. En rekke mindre flyplasser står nå i fare for å måtte stenge, og flere flyruter kan forsvinne som følger av at passasjerene i Sverige uteblir.

Så langt er det lite som tyder på at det samme mønsteret viser seg i Norge.

Andre nyheter

Vurderer krisehjelp til Norwegian

Redaksjonen

Aviator Airport Alliance med oppsigelser på norske flyplasser

Redaksjonen

Wizz Air kutter i rutetilbudet i Norge

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer