1.3 C
Oslo
22/01/21
Hangar.no
Foto: Swedavia

Sverige: Flytrafikken ytterligere ned i september – Kun en flyplass hadde en liten oppgang

I september fløy 3 678 000 passasjerer til eller fra Swedavias ti flyplasser, noe som er en nedgang på 2 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Den generelle nedgangen i passasjervolum sett de siste månedene stabiliserte seg noe i september.

Antall internasjonale passasjerer på Swedavias flyplasser var totalt 2.553.000 i september, noe som er en nedgang på 1 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Det var totalt 1 125 000 innenlandspassasjerer, en nedgang på 5 prosent. Stockholm Arlanda lufthavn, hadde til sammen 2.331.000 passasjerer i september, noe som er en nedgang på 2 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Antall internasjonale passasjerer var omtrent 1 881 000, noe som er en nedgang på 2 prosent, mens antall innenlandske passasjerer var 450 000, en nedgang på 3 prosent.

Göteborg Landvetter lufthavn hadde til sammen 634.000 passasjerer i september, noe som er på nivå med samme måned i fjor. Det var totalt 521.000 internasjonale passasjerer, som er en økning på 3 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Göteborg Landvetter er flyplassen som viser størst vekst i internasjonal trafikk. Reise innenlands falt imidlertid 11 prosent sammenlignet med samme måned i fjor til 114.000 passasjerer.

På Bromma Stockholm lufthavn var det totalt 207 000 passasjerer i september, noe som er en nedgang på 7 prosent sammenlignet med september 2018. I motsetning økte internasjonale reiser 18 prosent. I tråd med trafikkutviklingen så langt i år, viste Swedavias regionale flyplasser lokale forskjeller i reisemønsteret i september. Totalt sett falt den internasjonale trafikken med 2 prosent på de regionale flyplassene, og innenlands trafikk gikk ned med 4 prosent.

Andre nyheter

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

SAS ber om samme type støtte fra Norge som Norwegian skal få

Redaksjonen

Norwegian tilfreds med at regjeringen snur

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer