Hangar.no
Flytypen som skal ha styrtet - Foto: Wikipedia

Sverige: Ni personer omkommet i flystyrt

Et GippsAero GA8 Airvan skal ha styrtet ved en liten øy utenfor Umeå i Sverige, ombord var ni personer som alle skal ha omkommet.

Flyet skal ha blitt brukt for å hoppe fallskjerm fra melder Aftonbladet. Flyet skal ha styrtet i forbindelse med en landing melder Sjö- och flygräddningscentralen i Sverige.

Aftonbladet melder at flyet skal ha styrtet på en øy, redningsmannskaper og politi skal være på vei til ulykkesstedet. Det var rett etter 14.00 at flyet med ni personer skal styrtet, det er uklart hva som skjedde melder svensk politi.

En person skal ha filmet flyet i det det styrtet mot bakken melder Aftonbladet som har publisert videoen.

Umeå Fallskjermklubb skriver på sine nettsider at flyet har serienummer #178 er produsert i juli måned 2012. SE-MES skal ha hatt turbomated Textron Lycoming motor på 320 hk.

I følge vitner skal flyet ha styrtet med nesepartiet først da det falt ned på bakken.

Flyet som styrtet, SE-MES (Foto: Umeå Fallskjermklubb)

SAKEN OPPDATERES

Andre nyheter

USA: Nødsklie falt ned i hage – Ble utløst og løsnet fra Boeing 767

Hans Olav Nyborg

Fikk kulehull i kabinen under landing

Hans Olav Nyborg

Vil tiltale kapteinen som fløy Sukhoi-flyet som havarerte i mai – 41 personer omkom

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer