Den svenske regjeringen har bedt Folkhälsomyndigheten analysere smittesituasjonen i Kina og konsekvensene for Sverige, samt komme med forslag til tiltak.

Det skriver Sveriges sosialminister Jakob Forssmed i en pressemelding mandag.

Her står det også at Sverige forbereder seg på å innføre reiserestriksjoner for innreise fra Kina til Sverige. Tiltaket vurderes som følge av at Kina opplever en kraftig økning i koronasmitten etter at landet den siste tiden har lempet på smittevernrestriksjonene.

Ettersom Sverige overtok formannskapet i EU etter nyttår, har svenske myndigheter også innkalt til et møte i IPCR onsdag for å diskutere en eventuell felles linje. IPCR er Det europeiske rådets krisehåndteringsmekanisme.

Flere land har allerede innført krav om en negativ covid-test for reisende fra Kina. Det gjelder blant annet Italia, Frankrike, Spania og Storbritannia. Også USA og flere asiatiske land har innført slike krav. Torsdag denne uken følger Canada og Australia etter.

(©NTB)

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous article Beste i Europa på tid
Next article Nå er ITA Airways lagt inn på Lufthansa nettsider