Swedavia søker etter partnere for et langsiktig joint venture

Stockholm Arlanda Airport er for tiden i en utviklingsfase. Cargo City, et nytt senter for flyfrakt, logistikk og produksjon, bygges ut i et område nær terminalene, med arealer for utbygging der på totalt 144 400 m2 . Swedavia søker etter en eller flere partnere for et langsiktig joint venture.

Byggingen er i full gang på Stockholm Arlanda lufthavn. Sommeren 2023 åpner en ny sikkerhetskontroll i Terminal 5, og til høsten åpner det første trinnet av ny Marketplace – den største kommersielle investeringen noensinne på Arlanda.

Men byggingen er i gang også andre steder på Arlanda. I den sørvestlige delen av flyplassen tar Cargo City form. Cargo City blir et nytt senter for flyfrakt, logistikk og produksjon. Beliggende en kilometer fra Sveriges største flyplass og med god tilkobling til veinett, er det en optimal beliggenhet for bedrifter som trenger effektive lokaler og fasiliteter.

Swedavias eiendomssegment søker etter en eller flere partnere som ønsker å samarbeide med Eiendom for å utvikle tomter som dekker totalt ca. 144.400 m 2 og med estimert byggerett for et brutto byggeareal på ca. 58.000 m 2 . Swedavia ser store fordeler ved å samarbeide med en eller flere operatører som har god kompetanse og erfaring innen eiendomsutvikling med fokus på logistikk og/eller produksjon. Eiendom søker primært etter en eller flere partnere for langsiktig arbeid i ett eller flere felleskontrollerte selskaper.

– Området rundt Arlanda har blitt et av de viktigste utviklingsområdene for produksjon og logistikk i Stockholmsregionen. Vi synes det er spennende at vi nå kan tilby denne muligheten for samarbeid og partnerskap på et så stort område ved Airport City Stockholm og ser frem til mange interessante forretningsforslag, sier Stefan Stenberg, administrerende direktør i Swedavia Real Estate.

ANNONSE
Forrige artikkelSudans hær: RSF har skutt mot tyrkisk evakueringsfly
Neste artikkelNorwegian vant pris for fordelsprogrammet sitt