10.1 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg Airbus A220

Swiss setter Airbus A220 på bakken

Flyselskapet Swiss har valgt å sette alle sine Airbus A220 på bakken med øyeblikkelig virkning. I følge BNN Bloomberg i ettermiddag kommer dett av at selskapet har fått flere fly som har hatt tekniske problemer med Pratt & Whitney 1500-motorene.

De tekniske problemene har resultert i at flere fly har måtte avbryte flyvningene og enten snu eller mellomlande.

Selskapet har 29 Airbus A220-fly i sin flåte fordelt på 100 og 300 versjonen. De tekniske problemene startet i juli måned og har forfulgt selskapet frem til nå i oktober.

I en uttalelse fra Swiss heter det at den aktuelle flytypen flyet ikke vil gjenoppta planlagte flyvninger før de er blitt inspisert på riktig måte. Selskapet melder at «mange flyreiser vil måtte avlyses», noe som vil føre til «en betydelig reduksjon i selskapets operasjoner». Swiss har ikke gitt et estimat for hvor lang tid disse kontrollene vil ta og hvor lang tid komplikasjonene vil vare for selskapet.

Andre nyheter

Danske Spies setter opp charterfly til Hellas i dansk høstferie

Hans Olav Nyborg

Flyselskap åpner restaurant i en Airbus A380

Hans Olav Nyborg

Skal kvitte seg med flere Dreamlinere

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer