-1.4 C
Oslo
23/01/21
Hangar.no

Taper over 10 millioner kroner daglig

Den nyåpnede flyplassen i Berlin, er ikke akkurat en pengemaskin for eierne. Driften går på en daglig smell som koster i underkant av en million euro, rundt 10,2 millioner norske kroner.

Berlin Branderburg (BER) avslørte tallene på en nyhetssending på TV Brandenburg torsdag kveld. Normalt skulle det ha vært rundt 100.000 passasjerer daglig på den nye flyplassen, men koronasituasjonen har gjort at tallet er langt under 10.000 passasjerer daglig.

I følge avisen Berlin Zeitung vil ledelsen nå stenge ned Terminal 5, den gamle Schönefeld-flyplassen ved siden av Brandenburg-flyplassen. Denne kan bli stengt allerede 1. februar og i minst ett år fremover for å spare utgifter til drift, ansatte og håndtering av fly.

Direktøren for flyplassen kunne også avsløre at frakt ikke har vært i et normalt volum heller, og har vært langt under det som var forventet nå under pandemien. Flyplassen åpnet i oktober 2020, ni år etter opprinnelig åpningsdato.

Andre nyheter

Kan bli tvunget til å innstille alle langdistanseflyvninger fra fredag av

Redaksjonen

EU krever at Alitalia-navnet blir dumpet

Redaksjonen

IAG får kjøpe Air Europa på «billigsalg» – Har fått prisen redusert til halvparten

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer