Tapte mot staten men slipper å betale

Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Norwegian skulle ha betalt skatt av en gevinst på 4,5 milliarder kroner har Oslo tingrett slått fast. Men nå slipper selskapet unna med å betale en prosent.

I følge NRK heter det i dommen fra tingretten 25. mai i år at det var gevinsten på rundt 4,5 milliarder kroner for selskapene Norwegian Air Shuttle ASA og Norwegian Ground Handling AS for årene 2013 og 2014, det skulle ha blitt skattet av. Skatteetaten hadde opprinnelig et skattekrav i størrelsesorden en milliard kroner.

Ettersom Norwegian har vært på konkursens rand og nylig har gjennomført en rekonstruksjon, har skattekrav ikke vært prioritert krav i henhold til loven om rekonstruksjon av et selskap. Dermed må staten trolig se langt etter pengene sine.

Skatteetaten må derfor nøye seg med å få rundt 10 millioner kroner, eller noe lavere sum.

– Normalt sett ville dette medført en ganske stor skatteregning på i størrelsesorden en milliard. Men så har det vært en rekonstruksjon, der skattekrav ikke er prioritert. Vi godtok derfor de samme vilkårene som alle andre, så det gjenstår 1 prosent på det kravet, Monica Sivertsen, som er seksjonssjef for juridisk stab i Skatteetaten. til NRK.

Kjennelsen fra tingretten er anket.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Timevis med køer, og glem bagasjen!
Neste artikkelAir Canada med egen dekor for olympiske leker