Tenerife: Flyselskap gir opp en uke etter oppstarten

Det spanske flyselskapet Lattitud Hub startet opp sine flyvninger for første gang 23. juni i år, 30. juni var eventyret brått slutt. Selskapet som har fått økonomisk støtte fra flere hotellkjeder på Tenerife, og skulle fly fra Madrid til blant annet Tenerife, Bilbao og Vigo i Spania.

Nå melder flyselskapet at det har stanset alle sine flyvninger med øyeblikkelig virkning, og vil heller se om en oppstarte kan bli aktuell en gang ut over høsten.

Flyselskapet angir ikke hva grunnen er til at det stanser flyvningene etter bare en uke i luften, men trolig henger dette sammen med lav etterspørsel og for dårlig promotering av tilbudet.

Flyselskapets ledelse sier til Tourinews i Spania at det har måtte reorganisere driften og tilpasse denne til dagens marked og situasjon. Ledelsen hevder at etterspørsel etter reiser til Kanariøyene og Tenerife har dalt enormt de siste ukene. Hotellbelegget på Tenerife skal nå i juli og august ligge på rundt 45 prosent.

Ledelsen i flyselskapet håper at det kan starte opp igjen driften i løpet av høsten dersom etterspørselen etter flytransport skulle øke.

Lattitude Hub har kun ett fly i sin flåte, en Airbus A319 som er leid inn fra det spanske selskapet One Airways og som er et tidligere Atlantic Airways-fly fra Færøyene.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Forsinkelse i godkjennelse av Trent 1000 vifteblad
Neste artikkel(+) Salget åpnet for billetter til verdensrommet