13.3 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Tester ut å droppe rengjøring av kabinen

British Airways har satt i gang et prøveprosjekt hvor selskapets fly på europeiske ruter ikke blir rengjort mellom flyvningene.

Det er på utvalgte ruter hvor flyene når de skal tilbake til London ikke blir rengjort før nye passasjerer kommer ombord. Prøveprosjektet skal vise om flyselskapet klarer å spare penger, og ikke minst få til raskere snutid på flyplassene.

Selskapet ønsker også å se hvor mange klager som kommer inn, fra passasjerene, på at kabinen ikke er ryddet eller rengjort mellom flyvningene.

I følge View from the Wing skal prøveprosjektet kun prøves ut på utvalgte intra-europeiske ruter. Det er de kabinansatte som blir bedt om å sørge for å få med seg så mye søppel og annet som skal kastes når de tar sine runder i kabinen før landing.

Kabinforeningene i flyselskapet har gitt sine medlemmer klar beskjed om ikke å utføre noe som helst rengjøring så lenge flyene står på bakken. Det er ikke de kabinansattes jobb å rengjøre flyene slik at arbeidsgiveren sparer penger på bruk av kvalifiserte renholdere heter det.

Andre nyheter

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer