Tester ut å droppe rengjøring av kabinen

Foto: Hans O. Nyborg

British Airways har satt i gang et prøveprosjekt hvor selskapets fly på europeiske ruter ikke blir rengjort mellom flyvningene.

Det er på utvalgte ruter hvor flyene når de skal tilbake til London ikke blir rengjort før nye passasjerer kommer ombord. Prøveprosjektet skal vise om flyselskapet klarer å spare penger, og ikke minst få til raskere snutid på flyplassene.

Selskapet ønsker også å se hvor mange klager som kommer inn, fra passasjerene, på at kabinen ikke er ryddet eller rengjort mellom flyvningene.

I følge View from the Wing skal prøveprosjektet kun prøves ut på utvalgte intra-europeiske ruter. Det er de kabinansatte som blir bedt om å sørge for å få med seg så mye søppel og annet som skal kastes når de tar sine runder i kabinen før landing.

Kabinforeningene i flyselskapet har gitt sine medlemmer klar beskjed om ikke å utføre noe som helst rengjøring så lenge flyene står på bakken. Det er ikke de kabinansattes jobb å rengjøre flyene slik at arbeidsgiveren sparer penger på bruk av kvalifiserte renholdere heter det.

ANNONSE
Forrige artikkelNok et flyselskap sier farvel til Boeing 767
Neste artikkelFlyselskap må sette sitt enste langdistansefly på bakken