3.6 C
Oslo
08/03/21
Hangar.no

Testet nytt Airbus-fly med 80 fallskjermhoppere på rad

Airbus har gjennomført en test av transportflyet Airbus A400M og samtidig fått det sertifisert for å kunne håndtere fallskjermhoppere som hopper fra flyet.

Testen ble gjennomført som et samarbeide mellom franske og belgiske fallskjermjegere fra henholdsvis French Armament General Directorate (DGA) og Belgian Armed Forces.

Flyet fløy over Sør-Frankrike og et militært område hvor 80 fallskjermhoppere hoppet med 40 mann etter hverandre på hver side av flyet, der det er en egen dør tilpasset formålet. Etter testen med 80 mann som hadde hoppet ut, ble det også gjennomført en sertifisering hvor 58 fallskjermhoppere benyttet bare en av dørene og hoppet ut fra flyet i tur og orden.

Neste og siste test skal gjennomføres i 2020 og vil bestå av 116 falskjermhoppere som skal hoppe ut fra flyet for å få dette sertifisert for dette antallet.

Andre saker

Boeing retter kritikk mot Airbus – Advarer mot Airbus A321XLR-modellen

Redaksjonen

Selger fem fly av ny flytype til China Eastern

Redaksjonen

United Airlines øker bestillingen for 737 MAX

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer