3 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no
Foto: Heart Aerospace

Testing av elfly snart i gang mellom Østersund og Røros

Prosjektet Green Flyway mottok nylig 20 millioner i støtte fra EU, og nå er det snart klart for testing av elektriske fly og droner mellom Norge og Sverige, nærmere bestemt mellom Røros og Østersund. Nettopp disse stedene er valgt ut grunnet at luftrommet i mellom er lite trafikkert samt kapasiteten begge byene har til å levere strøm fra fornybar energi, skriver Europower i en artikkel nylig.

Å kunne teste elektriske fly skikkelig i vinterforhold er også en av grunnene til at nettopp disse to forholdsvis vinterkalde stedene er valgt. Mange prosjekter som omhandler utvikling av elektriske fly er i gang, og blant annet svenske Heart har planer om å bygge et 19-seters hel-elektrisk fly innen tre år. Foreløpig er ikke elflymarkedet stort nok til at en ser en storskala produksjon hos de store produsentene. Trond Bakken i Sintef sier til Gemini.no at det er naturlig å se for seg at hybrid-fly kommer på markedet først, før de rene elektriske.

Som tidligere omtalt på Hangar.no har også Widerøe inngått et samarbeid med Rolls Royce om å utvikle elektriske fly, og har klar uttrykt at de ønsker å satse på elektriske fly selv.

Andre nyheter

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

Nye Tromsø lufthavn – skal stå klar i 2024

Nikolai Sogn

Flystansen fra Storbritannia videreføres til 29 desember.

Jan-Kåre Folstad

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer