Foto: HANS OLAV NYBORG

Flyselskapet Thai Airways har kapital til å kunne driftes i fire måneder til. Det kom i følge avisen The Enquirer frem under høringen i retten 2. januar i år.

Selskapet har fremlagt en plan for at det skal være mulig å holde driften i gang de neste fire månedene, under den rekonstrueringen av strukturen for Thai Airways som nå er i gang.

Myndigheten hadde gitt selskapet frist til 2. januar med å fremlegge en helhetlig plan for hvordan selskapet skal snu driften og hvordan det skal komme inn ny kapital til driften. Fristen 2. januar kunne utvides med fire måneder dersom selskapet hadde en plan retten godtok for dette.

Retten godkjente planen som ble fremlagt om å få en utsatt frist den neste fire månedene.

Revisjonsselskapet som har hjulpet flyselskapet med å finne en plan for å komme tilbake på rett kjøl, valgte å trekke seg i desember. Nå har Thai Airways inngått avtale med et nytt revisjonsselskap.

Dersom Thai Airways får fremlagt en plan innen fire måneder som blir godkjent av retten, vil selskapet ha fem år på seg til å implementere endringene og få på plass en driftsmodell som gjør at selskapet har livets rett heter det.

Luftfartseksperter i Asia sier til avisen at de har liten tro på at en snuoperasjon for Thai Airways vil kunne ha noe for seg. Covid-19 og reiseforbud samt fly på bakken har truffet selskapet så hardt at det er lite trolig at de klarer å snu dette, heter det.

ANNONSE
Forrige artikkelTurkish Airlines forbyr munnbind med ventilasjon
Neste artikkelAtlas Air bestiller fem 747-8 – Blir siste kunde til å motta jumboer