Hangar.no
Foto: HANS OLAV NYBORG

Thai Airways har kun kapital til drift i 30 dager til

Thai Airways kan bli det andre nasjonale flyselskapet verden over som dukker under på grunn av koronavisruset. I følge Asian Review har selskapet kun kapital til lønninger o drift de neste 30 dagene, så er det slutt og konkurs.

Flyselskapet har bedt myndighetene i Thailand om et kriselån som skal hjelpe selskapet å klare seg gjennom denne krisen. Nå raser debatten i hjemlandet om selskapet skal reddes, og om det skal være et nasjonalt flyselskap.

Den thailandske statsministeren har uttalt i lokale medier at han ønsker seg å kunne se Thai Airways fortsatt som et nasjonalt flyselskap, fordi det har vært slik siden selskapet ble startet opp ved hjelp av SAS.

Regjeringen i landet har bedt flyselskapet om å komme opp med en redningsplan, som vil sikre driften og ikke minst se fremover i forhold til å bedre den økonomiske plattformen. Det kan bli tøft for ledelsen i selskapet å kunne få til, med tanke på den krisen luftfarten står oppe i nå, og som vil vedvare trolig i lang tid fremover.

Flere analytikere i Thailand tror Thai Airways vil ende opp med å tilby nye aksjer i selskapet, noe som vil bli første gang siden 2010. Ledelsen og regjeringen må denne uken finne ut om det er mulig å redde flyselskapet, fristen er 28. april når kabinettet i Thailand skal avholde en avstemning om selskapets rett til å fortsette eller ikke.

Thai Airways har som så mange andre selskap stanset all internasjonal flyvning, og har permittert 22.000 ansatte. Staten eier i dag 51 prosent av aksjene i flyselskapet.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer