Thai Airways: Har startet salgsprosessen av seks Airbus A380

FOTO: HANS O. NYBORG

Flyselskapet Thai Airways har startet salgsprosessen av seks Airbus A380. Flyene selges som de er, der de står og i den tilstanden de befinner seg nå. I følge Bangkok Post har flyselskapet sendt ut invitasjon til alle som har vist interesse for flyene, med budfrist satt til 12. september ved midnatt.

Budgivere må innbetale et depositum på 50.000 amerikanske dollar per fly, når budet på det aktuelle flyet skal legges inn. Salget av flyene er som følger av at flyselskapet nå får sin økonomiske situasjon håndtert gjennom konkursretten i Thailand, og det er administrator av denne prosessen som skal godkjenne ethvert salg av de seks flyene.

Thai Airways har valgt og forbeholde seg å si nei til en budgiver dersom dette er upassende i henhold vestlige sanksjoner fra USA eller fra Thailand.

Kjøper må enten fly A380-flyene vekk fra Thailand så raskt som mulig, eller sørge for opphugging av flyene på plass der de står innen rimelig tid. De seks flyene har gjennomgått C-sjekk og to av flyene med C3-sjekk i mai og juni 2019. HS-TUA, HS-TUB, HS-TUC, og HS-TUD er for tiden parkert på Bangkok Suvarnabhumi International Airport (BKK), mens HS-TUE og HS-TUF står parkert på Rayong-Pattaya U-Tapao International Airport (UTP).

ANNONSE
Forrige artikkelNytt selskap innrømmer; – Eier ikke logo eller navnet
Neste artikkelNyhetsbyrå: Ti døde da privatfly styrtet i Russland