Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Thai Airways mot konkurs – Får trolig beskyttelse mot kreditorer

Flyselskapet Thai Airways hadde et håp om å motta økonomisk støtte fra staten, som skulle redde selskapet. Nå er det håpet ute i følge flere medier i Thailand og nettstedet Executive Traveller.

Statsministeren i Thailand ser helst at flyselskapet går konkurs, men med beskyttelse mot kreditorer lignende Chapter 11 i USA. Staten eier i dag 51 prosent av flyselskapet i Thailand, som nå i mai fyller 60 år.

Myndighetene mener at det må store endringer til i selskapet, både i driftsmodellen, ledelse og flåten av fly.

Selskapet har avgjort at samtlige Boeing 747, syv totalt, nå er ute av flåten for godt, noe som skulle skjedd frem til 2024. I tillegg er det usikkert om selskapets Airbus A380 vil komme tilbake i drift.

Flåten skal i stor grad bestå av Airbus A350 og Boeing 787 samt Boeing 777-300ER som langdistansefly heter det.

Andre nyheter

Tyskland teller på knappene – Vil stanse alle internasjonale flyvninger

Redaksjonen

Kvinne døde etter å ha satt en kjøttbit i halsen ombord på fly fra Australia

Redaksjonen

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer