10.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no

Thomas Cook med Ipad-suksess

Innføring av Ipad til samtlige piloter i Thomas Cook Scandinavia har så langt vist seg å være en suksess, mest fordi utgiftene til papir og kopiering har vist seg å synke med rekordfart.

I følge selskapets interne magasin Airmail, har selskapet hatt en besparelse av rundt 100.000 papirark ved innføring av leserbrettet.

Rundt 35 kilo med manualer i cockpiten er også fjernet fra flyene og overført til Ipad, totalt er det det nå 220 leserbrett i omløp, melder magasinet.

-Vi startet opp forsiktig med dokumenthåndtering på brettet, og med det fjernet vi en uoffisiell manual, som selskapet på årsbasis har benyttet rundt 100.000 kopiark til å oppdatere. Nå står flere faser for tur med applikasjoner som skal føre sammen vår Trafikkavdeling og den elektroniske plattformen. Målet er å helt fjerne alt av papir, sier Hans-Henrik Grenstzmann, som er IT-manager Flightdeck til internmagasinet.

Foto: TCAS

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer