12.8 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no

Thomas Cook Scandinavia har fått unikt reservefly på plass

Charterselskapet Thomas Cook Scandinavia har valgt å hente inn et reservefly for vintersesongen. Flyet som er leid inn fra selskapet Air Transat i Canada skal ikke fly fast på rutene til Thomas Cook, men skal være et reservefly i tilfelle ett av selskapets egne fly skulle få tekniske problemer.

Flyet er et Airbus A330-243 som ble levert til det kanadiske selskapet i april 1999. Gjennom de siste årene har flyet blitt leid ut på høsten til Garuda Indonesia, men er nå hos Thomas Cook Scandinavia.

I følge bilder fra Thomas Cokk skal det aktuelle innleide flyet ha registrering C-GITS, som er selskapets flåtefly nummer 102, et fly med en kjent fortid fra 2001. Da gjennomførte pilotene i flyet den til nå lengste glideflukt for et jetmotordrevet passasjerfly, med en vellykket etterfølgende nødlanding på Lajes Field på den azoriske øya Terceira. Det var en internasjonal flyvning den 24. august 2001 hvor flyet gikk tomt for drivstoff i luften og måtte foreta den til nå lengste glideflukten.

Ingen omkom og flyet lande uten problemer på øya.

 

Andre nyheter

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

SAS åpner for flyvninger til Kina igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer