Hangar.no
FOTO: HANS O. NYBORG

Ti år siden askeskyen lammet flytrafikken i Norge og Europa

For ti år siden, i dagene mellom 15. april og 19. april 2010, var store deler av flytrafikken i Europa satt på bakken på grunn av en askesky fra Island.

Fra den 15. april ble flytrafikken på Oslo lufthavn, lammet, det samme skjedde i tur og orden frem mot den 20. april, da flyplassene på Vest- og Sør-landet måtte holde stengt.

Mens Norwegain måtte innstille de fleste avgangene, kunne SAS og Widerø opprettholde noe av trafikken. Forskjellen fra den gang og nå under koronakrisen er at selskapene kun fikk noen få dager hvor de ble direkte berørt i forhold til å sette flyene på bakken.

Totalt var det rundt 10 dager hvor askeskyene skapte trøbbel for luftfarten i denne perioden.

Andre nyheter

Triste tall for Norwegian i november

Hans Olav Nyborg

Over 3,3 milliarder i tap for SAS i fjerde kvartal

Hans Olav Nyborg

Stanser utbetaling av refusjon gjennom reisebyråer

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer