Tingrettene i Sverige drukner i klagesaker om forsinkede fly

Foto: Swedavia

De to tingrettene Nyköpings tingrett og Attunda tingrett som behandler klagesaker for henholdsvis flyplassene på Skavsta og Arlanda ved Stockholm, drukner i antallet saker som meldes inn etter forsinkelser og kanselleringer.

I takt med at flere og flere flyr etter pandemien har også antallet saker sendt inn til tingrettene økt kraftig. I følge SVT er det over 2000 klagesaker bare på hovedflyplassen Stockholm Arlanda.

– Vi har enorme mengder med klagesaker som omhandler luftfarten og vi har en arbeidsgruppe med et godt innarbeidet system for å kunne håndtere denne mengden, sier Advokat ved Attunda tingrett, Anders Dereborg til SVT.

Han legger også til at det store antallet saker sørger for at andre type saker som skulle ha blitt behandlet av tingretten blir utsatt eller forsinket.

I begge tingrettene har antallet saker økt betydelig sammenlignet med fjoråret.

– Vi ser den samme tendensen som i Attunda, antallet saker begynner å øke når flere reiser, sier Elisabet Wass Löfstedt, advokat ved Nyköping tingrett.

Det er for det meste større forsinkelser og kanselleringer av flyavganger som det klages på til tingretten. Noe av forklaringen på økningen i antallet saker er også at antallet selskaper som spesialiserer seg på å hjelpe passasjerer med å få pengene tilbake har vokst. De sender ofte en rekke ulike saker til tingrettene samtidig.

Behandlingen av klagesakene tar som regle mellom to til tre måneder.

ANNONSE
Forrige artikkelNordland Fylkesråd vil ha utvikling av grønn luftfart til regionen
Neste artikkelNorwegian lanserer ny rute fra Gøteborg Landvetter