AP-BHV, Foto: Hans O. Nyborg

Den syvende januar i år kom to Boeing 777-fly, ett fra Emirates Airlines og ett fly fra PIA, Pakistan International Airlines, i en situasjon hvor separasjonsgrensene ble brutt. De to flyene var på kollisjonskurs og pilotene i begge flyene fikk TCAS alarm i cockpiten.

TCAS, traffic collision avoidance system, skal forhindre at to fly som er på samme kurs kolliderer med hverandre. Boeing 777-300-flyet fra Emirates fikk varsel om raskt endre sin høyde og gå ned, mens Boeing 777-200 flyet fikk beskjed fra TCAS-systemet om å holde høyden flyet hadde.

Luftfartstilsynet i Pakistan har fratatt tre flygeledere lisensen etter hendelsen. Myndighetene i Pakistan kaller hendelsen svært alvorlig, og en nær katastrofe melder Aviation 24.

I følge myndighetene i Pakistan skal flygelederene ikke ha oppdaget at flyene var på samme høyde av 10.600 meter. Hendelsen fant sted over Nawabshah i Pakistan.

Emirates-flyet var på vei til Dubai til Delhi, mens PI-flyet var på vei mellom Islamabad og Karachi, en innlandsflyvning.

Flightradar24.com
ANNONSE
Forrige artikkelHelsingfors flyplass har fått doble flybroer
Neste artikkelAir France/KLM vil kjøpe 49 prosent av Malaysia Airlines