Hangar.no
AP-BHV, Foto: Hans O. Nyborg

To Boeing 777 var på kollisjonskurs over Pakistan 7. januar

Den syvende januar i år kom to Boeing 777-fly, ett fra Emirates Airlines og ett fly fra PIA, Pakistan International Airlines, i en situasjon hvor separasjonsgrensene ble brutt. De to flyene var på kollisjonskurs og pilotene i begge flyene fikk TCAS alarm i cockpiten.

TCAS, traffic collision avoidance system, skal forhindre at to fly som er på samme kurs kolliderer med hverandre. Boeing 777-300-flyet fra Emirates fikk varsel om raskt endre sin høyde og gå ned, mens Boeing 777-200 flyet fikk beskjed fra TCAS-systemet om å holde høyden flyet hadde.

Luftfartstilsynet i Pakistan har fratatt tre flygeledere lisensen etter hendelsen. Myndighetene i Pakistan kaller hendelsen svært alvorlig, og en nær katastrofe melder Aviation 24.

I følge myndighetene i Pakistan skal flygelederene ikke ha oppdaget at flyene var på samme høyde av 10.600 meter. Hendelsen fant sted over Nawabshah i Pakistan.

Emirates-flyet var på vei til Dubai til Delhi, mens PI-flyet var på vei mellom Islamabad og Karachi, en innlandsflyvning.

Flightradar24.com

Andre nyheter

Fakta: 2020 ble ikke året med færrest omkomne i flyulykker

Hans Olav Nyborg

Airbus A310 ødelagt av brann i Belgia – Ble solgt for kort tid siden

Hans Olav Nyborg

Måtte nødlande Antonov 124 – skled av rullebane

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer