CityJet Sukhoi 100 - Foto: Hans O. Nyborg

Det spanske flyselskapet Air Nostrum, som blant annet opererer på vegne av Iberia, og det irske flyselskapet CityJet har fått godkjent av EU-kommisjonen å slå seg sammen til ett selskap.

Med godkjennelsen blir dette ett av de største regionale selskapene i Europa. Det er selskapens moderselskap, Fortress Investment Group og Air Investment Valencia som blir godkjent med den formelle sammenslåingen.

EU-kommisjonen har kommet frem til at de to flyselskapene har overlappende forretningsmodeller, men at ettersom de begge opererer innen ACMI-markedet, ikke er brudd på konkurranseloven i EU. At de to slår seg sammen vil heller ikke gjøre at selskapet blir så stort at de vil ta for stor andel av markedet.

Planen er nå å få de to selskapens aksjonærer til å godkjenne at selskapene blir sammen til ett. Videre skal planen være å fungerer som en av de største regionale aktørene i Europa heter det i en pressemelding.

CityJet som blant annet flyr for SAS, Brussels Airlines og Lufthansa flyr i dag en flåte med både CRJ 900 og Avro RJ85. Selskapet har nylig satt syv Sukhoi 100 på bakken og faset disse ut.

Air Nostrum flyr en flåte med CRJ-fly i flere varianter og ATR-fly.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no