CityJet Sukhoi 100 - Foto: Hans O. Nyborg

Det spanske flyselskapet Air Nostrum, som blant annet opererer på vegne av Iberia, og det irske flyselskapet CityJet har fått godkjent av EU-kommisjonen å slå seg sammen til ett selskap.

Med godkjennelsen blir dette ett av de største regionale selskapene i Europa. Det er selskapens moderselskap, Fortress Investment Group og Air Investment Valencia som blir godkjent med den formelle sammenslåingen.

EU-kommisjonen har kommet frem til at de to flyselskapene har overlappende forretningsmodeller, men at ettersom de begge opererer innen ACMI-markedet, ikke er brudd på konkurranseloven i EU. At de to slår seg sammen vil heller ikke gjøre at selskapet blir så stort at de vil ta for stor andel av markedet.

Planen er nå å få de to selskapens aksjonærer til å godkjenne at selskapene blir sammen til ett. Videre skal planen være å fungerer som en av de største regionale aktørene i Europa heter det i en pressemelding.

CityJet som blant annet flyr for SAS, Brussels Airlines og Lufthansa flyr i dag en flåte med både CRJ 900 og Avro RJ85. Selskapet har nylig satt syv Sukhoi 100 på bakken og faset disse ut.

Air Nostrum flyr en flåte med CRJ-fly i flere varianter og ATR-fly.

ANNONSE
Forrige artikkelBoeing utsetter første flyvning for nye 777X til 2020 – Tekniske problemer med motortypen
Neste artikkelFlybe kvitter seg med alle jetfly etter nytt eierskap