11.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
CityJet Sukhoi 100 - Foto: Hans O. Nyborg

To europeiske flyselskap får ja til å slå seg sammen

Det spanske flyselskapet Air Nostrum, som blant annet opererer på vegne av Iberia, og det irske flyselskapet CityJet har fått godkjent av EU-kommisjonen å slå seg sammen til ett selskap.

Med godkjennelsen blir dette ett av de største regionale selskapene i Europa. Det er selskapens moderselskap, Fortress Investment Group og Air Investment Valencia som blir godkjent med den formelle sammenslåingen.

EU-kommisjonen har kommet frem til at de to flyselskapene har overlappende forretningsmodeller, men at ettersom de begge opererer innen ACMI-markedet, ikke er brudd på konkurranseloven i EU. At de to slår seg sammen vil heller ikke gjøre at selskapet blir så stort at de vil ta for stor andel av markedet.

Planen er nå å få de to selskapens aksjonærer til å godkjenne at selskapene blir sammen til ett. Videre skal planen være å fungerer som en av de største regionale aktørene i Europa heter det i en pressemelding.

CityJet som blant annet flyr for SAS, Brussels Airlines og Lufthansa flyr i dag en flåte med både CRJ 900 og Avro RJ85. Selskapet har nylig satt syv Sukhoi 100 på bakken og faset disse ut.

Air Nostrum flyr en flåte med CRJ-fly i flere varianter og ATR-fly.

Andre nyheter

Har fløyet samtlige Airbus A380 til USA for lagring i minst tre år

Hans Olav Nyborg

Bloomberg: Legger ned AirAsia i Japan

Hans Olav Nyborg

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer