Hangar.no
Foto: Jye Sandiford
Ulykker og hendelser

To fly kolliderte på Amsterdam Schiphol

To fly kolliderte tirsdag morgen på flyplassen Schiphol ved Amsterdam.

I følge en talsperson for KLM skal bakkemannskaper som hadde ansvaret for å dytte et Airbus A320 fra det britiske selskapet easyJet ut fra gaten, ha kalkulert feil i forhold til hvor mye plass det var bak flyet. Det endte med at den ene vingetuppen på easyJet-flyet ble kjørt inn i en av halrorsvingene på et Boeing 737-800 fly fra selskapet KLM.

Begge flyene fikk skade og passasjerer samt mannskapet måtte forlate flyene og venter på å komme med andre fly. easyJet-flyet skulle etter planen til London, mens KLM-flyet skulle til Madrid melder AirLive.

Andre nyheter

Mann forsøkte å klamre seg til Boeing 737 som skulle ta av

Hans Olav Nyborg

Boeing 737 havari – Pilotene ignorerte 13 advarsler i cockpiten før landing

Hans Olav Nyborg

Disse flytypene har aldri styrtet

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer