Twitter

To fly fikk skader da de kolliderte på Taoyuan International flyplassen i Taipei som er hovedstad i Taiwan. Det var bakkemannskaper som skulle flytte en Airbus A321-200 (B-16227) internt på flyplassområdet, og som ikke fikk med seg at vingetuppen på den ene vingen ikke gikk klar av nesepartiet på en Boeing 777-300ER (B-16740).

Skader på nesepartiet – Twitter

Resultatet var at vingetuppen kuttet seg vei godt inn i skroget rundt nesepartiet på høyre side av Boeing 777-flyet.

I følge den lokale nettavisen Taiwan News sier flyselskapet EVA Air at bakkemannskapene fra Evergreen Airline Services Corp som opererte flyet som ble tauet er suspendert fra sine stillinger etter hendelsen. Avisen skriver at to personer skal ha stått for tauingen av Airbus-flyet og at det var i forbindelse med at flyet ble tauet fra en taksbane inn på oppstillingsplassene ved terminalen at vingen på flyet ikke hadde nok å gå på i forhold til det parkerte Boeing 777-300ER-flyet.

Flyselskapet bekrefter at vingetuppen har fått skader på Airbus A321-200 flyet, og at nesepartiet på Boeing 777-300ER-flyet også har fått betydelige skader. Begge flyene må nå tas ut av trafikk og for Boeing 777-flyet vil det trolig ta en god stund før dette er i luften igjen heter det.

ANNONSE
Forrige artikkelLandet nesten halvveis inn på rullebane
Neste artikkelApollo: 7 av 10 sommerreiser solgt