9.6 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no

To indiske piloter fratatt lisens etter at de krysset en aktiv rullebane

To indiske piloter i flyselskapet IndiGo er suspendert i tre måneder av indiske luftfartsmyndigheter DGCA.

Årsaken er en hendelse 2. juni på flyplassen Indira Gandhi International i Delhi. Pilotene fikk beskjed om å kjøre flyet frem til rullebane 10 på flyplassen, der skulle de stanse opp og vente ved holding point. Men dette ga pilotene blaffen i, de valgte i stedet for å takse flyet videre ut på rullebanen.

I samme øyeblikk kom et annet passasjerfly inn for landing på den samme rullebanen og like foran nesepartiet på IndiGo-maskinen. De to suspenderte pilotene skal ha hugget inn bremsene da de oppdaget flyet som kom inn for landing.

Indiske luftfartsmyndigheter sier at sikkerheten til alle ombord i begge flyene var i spill ved at pilotene ikke fulgte instruksjonene de fikk far flygelederen og stanset flyet før de kom til den aktive rullebanen.

I sine tilsvar til undersøkelsen skriver begge pilotene at de ble distrahert da de kom ut mot rullebanen, ettersom det var mye aktivitet på flyplassen denne dagen.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer