12.6 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no

To nye selskap setter MAX-flyene på bakken

Både flyselskapet AeroMexico og GOL velger å sette sine 737 MAX på bakken.

AeroMexico har seks MAX fly i flåten som nå settes på bakken i påvente av at Boeing skal komme opp med forsikringer om at flyet er trygt å fly.

Flyselskapet er i løpende kontakt med både Boeing og det amerikanske FAA.

Det brasilianske selskapet GOL har også valt å sette sine syv MAX-fly på bakken. Selskapet har fløyet 2933 flyvninger siden juni 2018 og skriver i en pressemelding at de så langt ikke har opplevd større problemer med flytypen.

Dermed er langt over en tredjedel av verdens flyflåte med MAX-fly satt på bakken. Noen flyselskap som Norwegian, Icelandair og en rekke amerikanske selskap har fortsatt ikke noen planer om å settes sine MAX-fly på bakken.

Andre nyheter

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Siste: Lufthansa Airbus A380 er historie

Hans Olav Nyborg

Må sette 115 Boeing 737 på bakken som følger av vektproblem

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer