13.3 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

To selskap i hver sin allianse signerer samarbeidsavtale

Flyselskapet Aeroflot i Russland, og det belgiske flyselskapet Brussels Airlines har signert en samarbeidsavtale som er uvanlig for selskap i hver sin allianse.

For mens det russiske selskapet er en del av Skyteam-alliansen, er Brussels Airlines del av Star Alliance. Selskapene har inngått en codeshare-avtale som gjør at passasjerer nå kan bestille billetter i hele nettverket inkludert alle selskap i Skyteam-alliansen, og motsatt selskap i Star Alliance-nettverket hos de to respektive flyselskapene.

Flere luftfartsanalytikere har spådd at de nærmeste årene vil grensene mellom alliansene bli visket ut til fordel for nye avtaler som på globalt nivå vil gi større utvalg av muligheter til å fly på tvers av flyselskapenes nettverk, uavhengig av hvilken allianse de tilhører.

Med denne avtalen som nå er inngått, er det et steg på vei mot en mer samlet bransje tro flere analytikere.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer