Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Aeroflot i Russland, og det belgiske flyselskapet Brussels Airlines har signert en samarbeidsavtale som er uvanlig for selskap i hver sin allianse.

For mens det russiske selskapet er en del av Skyteam-alliansen, er Brussels Airlines del av Star Alliance. Selskapene har inngått en codeshare-avtale som gjør at passasjerer nå kan bestille billetter i hele nettverket inkludert alle selskap i Skyteam-alliansen, og motsatt selskap i Star Alliance-nettverket hos de to respektive flyselskapene.

Flere luftfartsanalytikere har spådd at de nærmeste årene vil grensene mellom alliansene bli visket ut til fordel for nye avtaler som på globalt nivå vil gi større utvalg av muligheter til å fly på tvers av flyselskapenes nettverk, uavhengig av hvilken allianse de tilhører.

Med denne avtalen som nå er inngått, er det et steg på vei mot en mer samlet bransje tro flere analytikere.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no