Både American Airlines og Virgin Atlantic har signert avtaler med flyprodusenten Vertical Aerospace, om kjøp av det elektriske eVTOL-flyet produsenten utvikler.

Mens American Airlines vil forplikte seg til 100 fly, skal det europeiske selskapet kjøpe mellom 50 og 150 fly av denne typen. Sammen med Avolon er det nå over 1000 mulige bestillinger for denne flytypen.

Flytypen VA-X4 kan ta inntil fem personer, har null i utslipp og har så langt godkjennelse fra EASA og FAA. Taxiflyet kan gjennomføre opp mot 180 kilometer i distanse. Farten kan komme opp i rundt 325 kilometer i timen .

Med seg på laget har flyprodusenten Microsoft, Honeywell og Rolls-Royce og Airbus.

American Airlines har i sin avtale at det kan bli aktuelt å kjøpe opp til 250 slike småfly, med en opsjon på ytterligere 100 fly. Avolon kan komme til å kjøpe 310 slike fly, og Virgin Atlantic mellom 50 og 150.

Dersom alt går etter planen skal første flyet av denne typen ta av i 2024. American Airlines vil bruke flyene for transport mellom flyplasser og sentrumsnære områder på tvers av USA, mens Virgin ønsker seg slike taxi-fly over store deler av Storbritannia.

ANNONSE
Forrige artikkelKastrup har 130 destinasjoner i juli
Neste artikkel(+) Hvor ble det av Dan Cooper etter at han hoppet ut av Boeing 727-flyet?