Hangar.no
Foto: Torp
Norge

Torp 2017: Fra 1,5 til 2 millioner reisende

Flyplassen Sandefjord Torp gikk nesten over to millioner passasjerer for året som gikk. Veksten ved flyplassen var utrolige 34,9 prosent i forhold til 2016.

Totalt hadde flyplassen 1.963.630 passasjerer innom terminalen i året som gikk. Rutene fra Øst-Europa står for en stor andel av passasjerveksten og det er tydelige tall som nå tilsier at deler av trafikken fra Øst-Europa som gikk til Moss Lufthavn Rygge nå er godt etablert i Sandefjord.

Ved siden av storbyene London, Amsterdam og København er også charterdestinasjonen Spania høyt på liste over ruter som trekker mye passasjerer, noe samme ruter også gjorde fra Moss Lufthavn.

Mens Torp kunne skilte med 1.4 millioner reisende ei 2016, har det nå klatret nesten til to millioner på ett år. Det er fortsatt utenlandstrafikken som gir grunnlaget for vekts fra flyplassen i Vestfold. Innlandsrutene med Widerøe fikk en nedgang og knekk i året som gikk.

Fra 376.483 passasjerer i 2016 landet totalen på 366.523 i 2017. Nedgangen var på 2,65 prosent.

-Vi kan se tilbake på et rekordår i forhold til antall passasjerer. I tillegg har vi også gjennomført store prosjekter som oppgradering av terminalens sitte- og bespisningsarealer og ikke minst det omfattende prosjektet med å oppgradere rullebanen, som ble gjennomført ved nattarbeid i løpet av ni måneder. Til tross for prosjekter av denne størrelsen, har vi samtidig klart å øke nivået på kundetilfredshet hos våre passasjerer, noe vi er veldig godt fornøyd med. Nå sikter vi mot å passere to millioner passasjerer i 2018 for første gang i lufthavnens historie.Klarer vi å fylle flyene, har vi også større muligheter til å tiltrekke oss nye attraktive destinasjoner og det er det nok mange som ønsker seg, sier Administrerende direktør Gisle Skansen i en pressemelding. 

Mye har endret seg å Torp siden 1980 og 1990-tallet. Foto: Widerøe pressefoto, 1992
Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Tidligere SAS-Dash 8 fikk problemer med nesehjulet i Peru

Hans Olav Nyborg

Loganair presenterer strikkeinstallasjon på Bergen lufthavn til støtte for strikkefestival

Jan-Kåre Folstad

Worldwide Flight Services skal drive sjømatsenteret ved Oslo lufthavn

Hans Olav Nyborg