6.5 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

Torp endrer merking på rullebane

Sandefjord Lufthavn Torp følger nå kravet fra ICAO om hvit merking av rullebaner, og endrer farge fra gult til hvitt.

-Vi mener argumentasjonen for gul merking av rullebaner ikke lengre er aktuell. Flere rullebaner er utstyrt med senterlinjelys, og målsettingen om kontamineringsfrie «svarte» rullebaner, gjør at hvit merkemaling vil være synlig under alle forhold, sier Lufthavnsjef Per Erik Bakke ved Sandefjord Torp i sitt brev til Luftfartstilsynet.

Bakke påpeker i sitt brev at flybesetningene vil i mindre grad være i tvil om de befinner seg på rullebanen eller taksebanen når alle farger er samme som gitt av internasjonal standard.

Torp skal male om fargene på rullebanen så fort dette lar seg gjennomføre i forhold til normalt vedlikehold av disse.

FOTO: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

Få med deg det som skjer – følg oss på Instagram: @hangardottno

Steffen Sundt

Ålesund slår Molde i økt trafikk

Hans Olav Nyborg

Svak oppgang for Rygge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer