10.7 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no

Torp feiret passasjer nummer to million

Aldri før har så mange reist fra Torp i løpet av et år. I dag kunne flyplassen for aller første gang ta imot passasjer nr. 2 millioner på Torp. Det er aller første gang at så mange har reist fra flyplassen i Vestfold på et år. Dagen er en milepæl og en spesiell dag i flyplassens historie.

For Inger Lassen og hennes døtre Frida og Linea ble det en gledelig overraskelse. Familien på tre skulle til London på førjulstur for aller første gang og ante ingenting om at nettopp de ble passasjer nummer 2 millioner da de ankom Torp Sandefjord lufthavn. Familien kommer fra Arendal og synes flyplassen er akkurat passe stor. De foretrekker å reise fra Torp når de skal ut å fly, men fikk en enda hyggeligere start på turen enn vanlig da Torp spanderte både lunsj og reisegavekort som premie. 

-Det er fantastisk hyggelig endelig å nå 2 millioner reisende. I fjor var vi nær, med over 1,9 millioner. Med dette befester vi vår posisjon som den tredje største flyplassen i Norge på internasjonal trafikk. Torp setter hele den nye Vestfold-Telemark regionen på kartet. Mer enn 700 mennesker har sitt daglige virke på Torp. Det sies at 1 000 passasjerer genererer 1 arbeidsplass, så Torp har store ringvirkninger for samfunnet utover det antallet arbeidsplasser som har direkte tilknytning til flyplassen. Torp har de siste årene investert over 1,7 milliarder og på den måten også bidratt til betydelig verdiskapning i regionen. Ikke bare er Torp en internasjonal flyplass, men vi er også en av de mest internasjonale arbeidsplassene i regionen, sier Tine Kleive-Mathisen, som er Markeds- og kommunikasjonssjef på Torp Sandefjord lufthavn. 

Andre nyheter

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

SAS åpner for flyvninger til Kina igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer