Torp feiret passasjer nummer to million

Aldri før har så mange reist fra Torp i løpet av et år. I dag kunne flyplassen for aller første gang ta imot passasjer nr. 2 millioner på Torp. Det er aller første gang at så mange har reist fra flyplassen i Vestfold på et år. Dagen er en milepæl og en spesiell dag i flyplassens historie.

For Inger Lassen og hennes døtre Frida og Linea ble det en gledelig overraskelse. Familien på tre skulle til London på førjulstur for aller første gang og ante ingenting om at nettopp de ble passasjer nummer 2 millioner da de ankom Torp Sandefjord lufthavn. Familien kommer fra Arendal og synes flyplassen er akkurat passe stor. De foretrekker å reise fra Torp når de skal ut å fly, men fikk en enda hyggeligere start på turen enn vanlig da Torp spanderte både lunsj og reisegavekort som premie. 

-Det er fantastisk hyggelig endelig å nå 2 millioner reisende. I fjor var vi nær, med over 1,9 millioner. Med dette befester vi vår posisjon som den tredje største flyplassen i Norge på internasjonal trafikk. Torp setter hele den nye Vestfold-Telemark regionen på kartet. Mer enn 700 mennesker har sitt daglige virke på Torp. Det sies at 1 000 passasjerer genererer 1 arbeidsplass, så Torp har store ringvirkninger for samfunnet utover det antallet arbeidsplasser som har direkte tilknytning til flyplassen. Torp har de siste årene investert over 1,7 milliarder og på den måten også bidratt til betydelig verdiskapning i regionen. Ikke bare er Torp en internasjonal flyplass, men vi er også en av de mest internasjonale arbeidsplassene i regionen, sier Tine Kleive-Mathisen, som er Markeds- og kommunikasjonssjef på Torp Sandefjord lufthavn. 

ANNONSE
Forrige artikkelFørste Airbus A380 til ANA rullet ut av malehangaren
Neste artikkelWOW Air kutter flyflåten ytterligere – Sier opp 100 ansatte