12.4 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no

Torp med laveste passasjerantall på fem år

Sandefjord Torp hadde det laveste passasjerantallet på fem år i 2011, går det fram av driftselskapets årsrapport. Mens flyplassen i 2007 hadde 1.526 millioner passasjerer ble antallet redusert i fjor til 1.359 millioner.

Dette skyldes i stor grad at flyselskapet Ryanair har redusert kraftig ved flyplassen og overført mye av rutene og trafikken til Rygge. Driftsinntektene ved Torp har allikevel havnet på det samme i 2011 som det var for fem år siden.

Kommersielle inntekter utgjør 59,2 % av omsetningen, en økning på 0,8 % fra i fjor. De kommersielle inntektene består i hovedsak av taxfree- og parkeringsinntekter samt inntekter fra kiosker, restaurant, bilutleie og markedsføring.

Chartertrafikken har siden 2007 stadig gått nedover, i 2007 var det 81.799 passasjerer som reiste charter utenlands, mens i 2011 var tallet redusert til 67.851.

Punktligheten ved flyplassen har derimot økt de siste fem årene fra 80,5 prosent for fem år siden, til 86,2 prosent i fjor.

Sandefjord Lufthavn AS fikk i 2011 et årsresultat før skatt på 19,9 millioner kroner av en omsetning på 232,1 millioner kroner. Selskapet har i løpet av året investert i overkant av 12,4 millioner kroner. Selskapet har en egenkapital på 214,3 millioner. Den langsiktige gjelden er på 186,5 millioner kroner, melder selskapet i sin årsrapport.

Andre nyheter

Få med deg det som skjer – følg oss på Instagram: @hangardottno

Steffen Sundt

Ålesund slår Molde i økt trafikk

Hans Olav Nyborg

Svak oppgang for Rygge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer