-8.3 C
Oslo
17/01/21
Hangar.no

Torsdag flyr Boeing 777X for første gang

Førstkommende torsdag er det klart for at den aller første Boeing 777X skal lufte vingene og ta av for første gang.

Med nesten ett år forsinket til første flyvning, krysser flyprodusenten Boeing nå alle fingre og tær for at den første flyturen til den nye versjonen av Boeing 777 skal gå som planlagt.

Flyvningen skjer klokken 10 på formiddagen lokal tid, 18.00 norsk tid. Flyet skal da ta av fra Boeings fabrikker ved Everett. Den aller første flyturen skal flys fra Seattle og Everett mot Moses Lake og ellers en runde på rundt tre til fire timer i området over staten Washington.

Det knyttes stor spenning til de foldbare vingetuppene som også skal testes ut under takseprøver før avgang.

Første Boeing 777X er ventet å bli levert i løpet av 2021, over to år etter opprinnelig plan.

Andre nyheter

DHL Express kjøper åtte nye Boeing 777F

Redaksjonen

Atlas Air bestiller fem 747-8 – Blir siste kunde til å motta jumboer

Redaksjonen

Titan Airways har fått levert første Airbus A321 i fraktversjon

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer