Hangar.no
Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, er stolt over wi-fi som nå lanseres i flyene. Foto: Hans O. Nyborg
Danmark Norge Sverige

Torsdag lanserer SAS bredbånd ombord i flyene

Torsdag 17. mai ruller SAS ut de to første flyene i sitt nettverk med helt ny Internett-teknologi. Nå skal trege nett, buring og frustrasjon over dårlig wi-fi ombord snart være en saga blott.

Under en demonstrasjonstur med avgang fra København Kastrup, og destinasjon København Kastrup, fikk pressen tirsdag prøve ut det første flyet med den nye løsningen for Internett.

Et Airbus A321-fly som nå både har den nye kabinen til SAS og Internett hvor passasjerene faktisk kan streame filmer fra nettet.

-Vi er stolte over å kunne være først ut med dette i Europa. Fra og med torsdag er det to fly som er i trafikk med vårt nye wi-fi system. Det gleder vi oss til. Hver dag frem til 1. juni ruller det nå to nye fly med den nye teknologien ut av hangaren og inn i trafikk, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen til Hangar.no. 

Vår test gjennom flyturen viste en gjennomsnitts nedlastingshastighet på 14 mbps. Skjermdump: Hangar.no

Hangar.no er med og tester Internett hos SAS denne tirsdagen. Flyturen går fra Kastrup opp mot Stockholm og med retur til Kastrup. Underveis kan vi teste, streame og bruke nettet så mye vi ønsker.

Vår test starter med å kjøre filmer og serien via Netflix på mobilen. Dette skal vise seg å fungerer utmerket. Selv om vi kun er rundt femti personer i en Airbus A321, som alle streamer filmer og serier, musikk, ja til og med flere som sender Live på Facebook og blogger.

Vi målte nedlastingshastigheten flere ganger å endte på et gjennomsnitt på 14 mbps. 

For reisende med SAS blir dette en god nyhet, og et stort fortrinn for selskapet i kampen om kundene.

-Vi vet at våre passasjerer ønsker seg bedre nett, slik at de kan sende e-poster, chatte med venner og familie, gjøre unna dokumenter på serveren på jobben osv. Dette kan våre passasjerer nå fremover klare å gjøre på en god måte til høy kvalitet, legger Johansen til. 

Innen september i år skal hele 43 fly i flåten ha fått installert det nye systemet som leveres av det amerikanske selskapet Viasat. De 28 flyene som i dag har Wi-fi med lavere hastighet, vil også få den nye hastigheten innen september i år.

-Vi er svært glade for å kunne arbeide sammen med SAS som ledene kunde på høyhastighets Internett ombord i flyene i Europa. Vi har lang erfaring fra å tilby dette på en lang rekke aktører i USA, nå er det Europas tur til å oppleve å surfe uten trøbbel på sine mobiler fra gate til gate, forteller Don Buchman som er administrende direktør for Viasat. 

Viasat holder til i California og leverer Internett via satellitt til blant annet en lang rekke amerikanske husstander, flyselskap og militæreanlegg.  Satellitten heter KA-SAT og den ligger på 9 grader øst. Neste år skal Viasat etablere flere nye satellitter, som også gjøre det mulig å tilby høyhastighets Internett over Atlanterhavet.

For SAS handler dette om å kunne tilby kundene noe de har tilgang til stortsett over alt på landjorden, men savner i luften.

-Det var en modig beslutning å ta av selskapet. Vi ruller altså ut Internett i høyhastighet på våre fly i flåten og vil innen 2020 ha dette på alle fly vi flyr med, legger Johansen til. 

Det nye Internett-tilbudet blir gratis å bruke for alle som reiser i SAS Plus, er EuroBonus Diamond eller Gull kunde. For de som reiser i SAS Go vil prisen ligge på 4.90 Euro for hele flyturen.

Ingen problem å streame filmer og serier via Netflix på flyets WI-FI – Foto: Hans O. Nyborg

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Krever at SAS endrer vilkårene til ny tjeneste

Ansatte på Oslo Lufthavn kan måtte betale 10.000 for å parkere

Hans Olav Nyborg

Skal fly 50 tonn laks fra Evenes i uken – Vil unngå lastebiler til Oslo

Hans Olav Nyborg