3.6 C
Oslo
08/03/21
Hangar.no
Foto: Steffen Sundt

Trafikktallene på vei opp igjen i Norge

Selv om tallet på antall reisende over norske lufthavner i juli ligger langt under normalen for sommermåneden, peker nå pilene oppover igjen og stadig flere reiser med fly i Norge. Størst er oppgangen i trafikken innenlands, og de regionale flyplassene har hatt den minste nedgangen i vår og i sommer. Dette skriver Avinor i en pressemelding mandag.

Langt under normalen

Det var 1,8 millioner passasjerer som reiste gjennom Avinors lufthavner i juli, noe som tilsvarer en økning på 71 prosent siden juni. Likevel er dette langt under hva som er normalen for de ellers så hektiske sommermånedene – særlig ved Oslo Lufthavn. Innlandstrafikken hadde størst oppgang i juli, men trafikktallene ligger fortsatt på kun 64 prosent av antall reisende i juli 2019.

Gaute Skallerud Riise, direktør for trafikkutvikling i Avinor, forklarer at utlandstrafikken også tar seg opp igjen:

Samtidig ser vi at utlandstrafikken nesten har tredoblet seg siden juni. Mye av dette handler nok om endrede reiserestriksjoner.

Regionale lufthavner har hatt minst nedgang

Ser man på de mindre regionale flyplassene har ikke nedgangen vært like markant gjennom koronapandemien så langt, ifølge Avinor. Juli 2019 sammenlignet med juli i år har vært tilnærmet lik tilsvarende måned i fjor.

Dette sier noe om hvor viktige de mindre lufthavnene er for både bosetting, turisme og næringsliv, forklarer Riise.

Flyselskapene vender tilbake

Riise forteller også at av 35 flyselskaper som fløy på Oslo Lufthavn før koronapandemien er 28 allerede tilbake. 51 av opprinnelige 101 destinasjoner er også nå betjent fra hovedflyplassen igjen. Alle utlandsruter har hatt nedgang i passasjertall, men nedgangen har vært minst på ruter til Danmark, Latvia og Litauen.

Andre saker

Wizz Air stevner Agder Fylkeskommune for ulovlig boikott-vedtak

Sebastian Ellefsen Burmo

Irland: Ber om at leieavtalen for 36 fly avsluttes

Redaksjonen

EASA har godkjent 737 MAX i Europa

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer