Foto: Hangar.no

Tre fly fra selskapet Ryanair måtte innen få minutters mellomrom foreta prioriterte landinger på flyplassen Valencia i Spania forrige uke.
Årsaken var dårlig vær over Madrid som hadde ført til at flyene måtte holde seg i luftrommet og avvente landing. Flyene ble bedt om å holde seg innen luftrommet over Valencia og en etter en måtte be om prioritert landing da de gikk på reservedrivstoff.
I følge spanske aviser ba samtlige tre fly om å få prioritert landing på grunn av lite drivstoff ombord, noe som skjedde med kun få minutters mellomrom.
Flyselskapet har en policy på ikke å fylle mer drivstoff en høyst nødvendig og skal kun forholde seg til det loven pålegger, derfor hadde ikke de tre maskinene mulighet for å holde seg over lengre tid i luftrommet ettersom de ikke fikk lande i Madrid.
 

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no