Hangar.no

Tre piloter og to mekanikere suspendert i India – Meldte ikke fra om motorproblemer

Tre piloter og to mekanikere som jobber for det indiske flyselskapet IndiGo er suspendert fra sine godkjennelser av indiske luftfartsmyndigheter DGCA. Årsaken er at ingen av de fem personene har meldt fra videre om problemer med vibrasjoner i Pratt & Whitney motorer på Airbus A320neo.

De tre pilotene hadde alle fløyet på flyvninger der det ble problemer med vibrering i motorene og tekniske komplikasjoner under flyturene. Dette ble ikke meldt inn til selskapet og myndighetene som påkrevd. To av pilotene har mistet sin lisens i tre måneder mens den siste må bli på bakken i seks måneder.

I tillegg er to mekanikere fra flyselskapet også suspendert fra sine godkjennelser etter å ha unnlatt å rapportere problemer med motortypene på de nye NEO-flyene.

Indiske myndigheter er veldig opptatt av å få registrert alle hendelser og avvik ettersom motortypene har skapt mange forsinkelser og nødlandinger i India de siste to årene.

Andre nyheter

Her ankommer den aller siste Airbus A380 som skal bygges ferdig i Toulouse

Hans Olav Nyborg

FAA: Samtlige Boeing 737 MAX må undersøkes for ny feil før de kan fly

Hans Olav Nyborg

All Nippon kjøper 20 Boeing 787 Dreamlinere

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer