10.4 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no
Foto: Handout/Twitter

Tror Airbus-flyet er vrakgods etter nødlanding

Flyselskapet Ural Airlines tror Airbus A321-flyet som ble nødlandet i en maisåker ved Moskva torsdag, er vrakgods, og ikke mulig å få på vingene igjen.

Skadene på flyet skal være store på undersiden av flyet i tillegg til at begge vingene har fått skader. En av motorene er også delvis knust og vridd av den ene vingen.

Flyet med registrering VQ-BOZ, ble bygget i 2003 og skulle etter planen leveres nytt til MyTravel, i dag Thomas Cook. Flyet ble avbestilt før leveranse og endte opp hos Cyprus Tyrkish Airlines KTHY i 2004. I 2010 ble det leid inn av det tyrkiske selskapet AtlasJet, og i 2011 overtok Ural Airlines flyet.

Airbus-maskinen er under eie av ACG leasing.

Kun 23 av de 233 ombord kom letter til skade da pilotene måtte nødlande flyet i en kornåker etter birdstrike i begge motorer.

LES OGSÅ: MÅTTE NØDLANDE I KORNÅKER

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer