-1.4 C
Oslo
24/01/21
Hangar.no
Foto: Wikipedia

Tror ikke indonesisk flyselskap overlever som selskap etter ulykken

Luftfartseksperter har ikke troen på at Sriwijaya Air vil klare å overleve som flyselskap etter flyulykken sist helg. Til den asiatiske avisen The Straits Times sier direktør Shukor Yusof, i konsulentfirmaet innen luftfart Endau Analytics, at selskapet har allerede en dårlig økonomisk plattform, og mangler finanser til å holde alle flyene i luften. Yusof tror ikke selskapet overlever konsekvensene av at et av flyene nå har styrtet og over 60 personer er omkommet.

Halvparten av selskapets fly sto på bakken etter pålegg fra indonesiske myndigheter. Myndighetene bekrefter at det var flere bekymringer rundt vedlikeholdet av flyene. Selskapet skal ha vært nær ved å kunne miste sin AOC-lisens, før ulykken skjedde.

Dersom økonomien ikke strekker til etter en slik ulykke, er det høyst trolig at selskapet mister sin AOC-lisens, og på den måten blir stanset heter det i følge lokale medier.

Selskapet selv har hevdet at flyet som styrtet var i god teknisk stand, og at det ikke skal være tekniske feil som kan være årsaken til havariet.

Andre nyheter

Mistenker feil på autothrottle-systemet etter at 737 styrtet i Indonesia

Redaksjonen

West Atlantic 737 fikk skader etter hard landing

Redaksjonen

Prototype havnet i snøen etter bremsetest på rullebane i Russland

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer