Tror Sukhoi-brannen startet i en av flyets motorer

Foto: Via Twitter

Det russiske flyselskapet Aeroflot tror brannen i et Sukhoi SuperJet SSJ-100 fly på Sheremetyevo-flyplassen i Moskva søndag skyldes brann i en av motorene.

I følge selskapet selv på Twitter skal pilotene ha opplevd tekniske problemer med flyet etter avgang fra den samme flyplassen. Dette skal skyldes at flyet ble truffet av et lyn like etter avgang.

Det ble gjort to forsøk på å lande, og det var under det andre forsøket at flyet skal ha truffet rullebanen med stor kraft. I følge flyplassen og den russiske havarikommisjonen skal deler av flyets understell ha kollapset i møte med rullebanen, deretter skal den ene motoren ha fått antennelse.

Av de 73 passasjerene og mannskapet på fem ombord skal det ha vært flere som har omkommet, men tallet varierer fra mellom 35 til 41 omkomne. I følge russiske Sputnik News skal 41 ha omkommet i henhold til havarikommisjonen.

Den russiske havarikommisjonen har søndag kveld funnet og hentet ut flyets talereistrator og ferdskriver som nå skal undersøkes nærmere.

Flyet ble benyttet på rute SU1492 og skulle etter planen til Murmansk.

Produsert i 2017

Flyet av typen Sukhoi SuperJet SSJ100, RA-89098 (MSN 95135) , ble bygget i 2017 i Russland. Flyet er andre generasjon Sukhoi Superjet SSJ-100 i B-versjonen. Flyet er nummer 131 av passasjerutgaven av Sukhoi SSJ som er produsert og var utleid til Aeroflot av State Transport Leasing Company (STLC) .

Første flyvning for dette flyet var i juni 2017.

ANNONSE
Forrige artikkelSukhoi-fly landet i flammehav på flyplass i Moskva
Neste artikkelLeasingselskap tapte mot Isavia – Får ikke utlevert WOW-fly fra Island