-4 C
Oslo
18/01/21
Hangar.no

Trosser koronakrisen, får levert første 787-10

IAG og British Airways gjør noe så uvanlig i skyggen av koronaviruset å få levert nye fly til sin flåte. Det gjør selskapet torsdag når det første Boeing 787-10 blir overlevert fra Boeing til selskapet.

Mens de aller fleste flyselskap verden over utsetter leveransen av nye fly, velger IAG å hente hjem de som skal leveres fra Boeing.

Boeing 787-10 som er den lengste versjonen av Dreamlineren er det første av 12 slike fly som skal benyttes av det britiske flyselskapet. Flyet som nå kommer til Storbritannia skulle etter planen ha blitt levert i januar i år, men ble da utsatt med tre måneder.

Så kom koronakrisen og slo til, dermed ble det ytterligere forsinkelser. Utfordringen for selskapet er at den store Dreamlineren ikke får de lange flyturene over Atlanterhavet som den var planlagt benyttet til. British Airways hadde planlagt at 787-10 skulle benyttes på ruter fra London til Atlanta i USA.

Turen førstkommende torsdag over Atlanterhavet fra Charleston blir trolig den siste på en lang stund.

IAG har ikke gitt uttrykk for hvilke planer de har med dette første flyet så lenge det ikke kan brukes til USA.

British Airways har også 787-8 og 787-9 i sin flåte.

Andre nyheter

Boeing setter opp farten med leveranse av 737 MAX

Redaksjonen

DHL Express kjøper åtte nye Boeing 777F

Redaksjonen

Atlas Air bestiller fem 747-8 – Blir siste kunde til å motta jumboer

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer