-7 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no

Truer med å stanse flytrafikken på Heathrow i 16 dager med droner

Økoekstremister planlegger en aksjon for å stanse flytrafikken ved London Heathrow i 16 dager denne høsten. I følge HuffPost og Breitbart.com skal 415 aktivister fly droner på skift i femkilometers flyforbudsonen som er rundt flyplassen.

Det er en organisasjon som kaller seg for Extinction Rebellion som planlegger stuntet, og som har valgt å gi britiske myndigheter et forvarsel på to måneder, før aksjonen skal igangsettes.

Planen er at de 415 frivillige ungdommene som kommer fra flere land i Europa og fra USA, skal fly droner av typen som kan kjøpes i butikken, i områder som gjør at flytrafikken på London Heathrow blir rammet.

Hver av de som styrer en drone skal gjøre dette på skift, hvor de etter endt skift ringer politiet for å avsløre hvor de står, og for så la seg arrestere.

Den planlagte aksjonen skal pågå i 16 dager og skal i følge organisasjonen ramme 3,5 millioner reisende i denne perioden. Målet er å få opp øynene på britiske myndigheter slik at flytrafikken blir redusert og at dette skal bidra til å redde miljøet fra kollaps heter det.

En aksjon mot flyplassen ble også forsøkt avholdt i april i år, men uten store resultater for de unge deltagerne. Enkelte av de som protesterte var i 13-14 årsalderen. De fleste ble raskt arrester at britisk politi.

Andre nyheter

Testing av elfly snart i gang mellom Østersund og Røros

Steffen Sundt

Trosser flyskam – Åpner opp flyrute i Sverige igjen

Redaksjonen

Det er faktisk ikke sikkert at nedgangen i flyvning i Sverige skyldes flyskam!

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer