Illustrasjon

Økoekstremister planlegger en aksjon for å stanse flytrafikken ved London Heathrow i 16 dager denne høsten. I følge HuffPost og Breitbart.com skal 415 aktivister fly droner på skift i femkilometers flyforbudsonen som er rundt flyplassen.

Det er en organisasjon som kaller seg for Extinction Rebellion som planlegger stuntet, og som har valgt å gi britiske myndigheter et forvarsel på to måneder, før aksjonen skal igangsettes.

Planen er at de 415 frivillige ungdommene som kommer fra flere land i Europa og fra USA, skal fly droner av typen som kan kjøpes i butikken, i områder som gjør at flytrafikken på London Heathrow blir rammet.

Hver av de som styrer en drone skal gjøre dette på skift, hvor de etter endt skift ringer politiet for å avsløre hvor de står, og for så la seg arrestere.

Den planlagte aksjonen skal pågå i 16 dager og skal i følge organisasjonen ramme 3,5 millioner reisende i denne perioden. Målet er å få opp øynene på britiske myndigheter slik at flytrafikken blir redusert og at dette skal bidra til å redde miljøet fra kollaps heter det.

En aksjon mot flyplassen ble også forsøkt avholdt i april i år, men uten store resultater for de unge deltagerne. Enkelte av de som protesterte var i 13-14 årsalderen. De fleste ble raskt arrester at britisk politi.

ANNONSE
Forrige artikkelFørste landing med helautomatisk fly
Neste artikkelFortsetter produksjon av nytt russisk fly tross amerikanske sanksjoner