Flyselskapet Ryanair truer igjen med å trekke sine operasjoner ut av Norge, dersom Skatt Øst kommer fram til at pilotene i selskapet ikke kan fakturerer lønn fra eget selskap.

I følge dagens utgave av Finansavisen vises det til at Skatt Øst vurderer å sette i gang undersøkelser rundt hvorvidt norsk lov tillater at piloter i selskap som Ryanair kan arbeide under en slik avtale med fakturering på eget selskap, mens de i utgangspunktet er ansatte.

Skatt Øst mener det kan tyde på at loven brytes ettersom pilotene er ansatte, og derfor unndrar skatt som skulle vært betalt i Norge.

Avviser alle krav

Ryanair avviser alle slike krav, og viser til at selskapet kun forholder seg til lover og regler i hjemlandet Irland.

-Vi vil aldri kunne tillate at våre ansatte eller vårt selskap skal betale skatt i et høykostland som Norge, sier Michael O’Leary, som er direktør for Ryanair til norske medier.

Han mener at dersom forholdene endres, og forholdene ikke lengre er slik selskapet ønsker står de norske operasjonen til selskapet i fare. I følge O’Leary må det da entes foretas kutt i lønningene til pilotene eller at alle ruter i Norge legges ned.

 

 

ANNONSE
Forrige artikkelWiderøe med ny rute til Transilvania
Neste artikkelSAS senker prisene på Economy Extra