18.5 C
Oslo
21/09/20
Hangar.no

Truer med kutt i Norge

Flyselskapet Ryanair truer igjen med å trekke sine operasjoner ut av Norge, dersom Skatt Øst kommer fram til at pilotene i selskapet ikke kan fakturerer lønn fra eget selskap.

I følge dagens utgave av Finansavisen vises det til at Skatt Øst vurderer å sette i gang undersøkelser rundt hvorvidt norsk lov tillater at piloter i selskap som Ryanair kan arbeide under en slik avtale med fakturering på eget selskap, mens de i utgangspunktet er ansatte.

Skatt Øst mener det kan tyde på at loven brytes ettersom pilotene er ansatte, og derfor unndrar skatt som skulle vært betalt i Norge.

Avviser alle krav

Ryanair avviser alle slike krav, og viser til at selskapet kun forholder seg til lover og regler i hjemlandet Irland.

-Vi vil aldri kunne tillate at våre ansatte eller vårt selskap skal betale skatt i et høykostland som Norge, sier Michael O’Leary, som er direktør for Ryanair til norske medier.

Han mener at dersom forholdene endres, og forholdene ikke lengre er slik selskapet ønsker står de norske operasjonen til selskapet i fare. I følge O’Leary må det da entes foretas kutt i lønningene til pilotene eller at alle ruter i Norge legges ned.

 

 

Andre nyheter

Tre fly måtte nødlande innen få minutter

Hans Olav Nyborg

Oksygenmasker fungerte ikke

Hans Olav Nyborg

Ryanair forbereder seg for langdistanseflyvninger

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer